T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1974 yılında eski Akşehir Ortaokulu olarak bilinen (Şimdiki Zübeyde Hanım Anaokulu) geçici binada eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuza olan aşırı talep yüzünden öğrenci sayısı hızla artmış ve mevcut bina ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Yeni bir bina yapımına başlanarak 1986 yılında da halen eğitime devam etmekte olduğu kendi binasına taşınmıştır. O yıllarda bünyesinde orta kısmı da bulunan okulumuzun öğrenci sayısı 850´leri bulmuş; Okulumuzdan doktor, avukat, iş adamı, öğretmen, muhasebeci gibi bir çok alanda başarılı olan öğrenciler mezun olmuştur.
Şu an okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanı ile Muhasebe alanları mevcuttur.

Okulumuz öğrencileri son sınıfta resmi kurumlara, bankalara ve çeşitli iş yerlerine staja gitmektedirler. Okulda teorik öğrendikleri bilgileri, haftada üç gün iş yerlerine uygulamaya giderek bilgilerini pekiştirmektedirler. Yasa gereği çalıştıkları yerlerden asgarî ücretin 1/3´ü kadar ücret de almaktadırlar. Bu uygulama çocuklarımızı ayını zamanda hayata hazırlamaktadır.
Okulumuzdaki bütün alanlardan mezun öğrencilerimiz başarıları ölçüsünde dört yıllık üniversitelerin hepsine gidebilmekte. Dört yıllıklara gidemeyenler ya da isteyenler iki yıllık meslek yüksek okullarına sınavsız devam etme şansına sahiptirler.
Öğretmeni, personeli, öğrencisi ve idarecileri ile hep birlikte bizim okulumuz felsefesiyle koşmaya devam ediyoruz. Okulumuzun bölgemizde en huzurlu okul olduğuna inanıyoruz, bunun için de elimizden geleni yapıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda da Stratejik Plan çalışmalarının yürütülmesine esas olmak üzere "Okulda Stratejik Yönetim" kitapçığı hazırlanarak göndermiştir. Akşehir Ticaret Meslek Lisesi olarak oluşturduğumuz OGYE ekibiyle 5 yıllık çalışma plânımızı hazırladık. Plânımızda belirttiğimiz stratejik amaçlar doğrultusunda okulumuzu Akşehir ve Türkiye'nin saygın kurumlarından biri haline getirme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.
Ziyaret ettiğimizde önceki başkanımız Sayın Mustafa Baloğlu ve sonraki ziyaretlerimizde yeni başkanımız Sayın Abdülkadir Oğul´dan talep ettiğimiz bahçeye bank ve çöp kovaları geldi. Bahçemiz daha bir güzel oldu. Yardımlarından dolayı yeni vekilimize ve yeni başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bahçeye istediğimiz çam fidanları da gelirse bahçemizin eksiği tamamlanmış olacak.
Bundan sonra başarılı olmak bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Yapılan çalışmaları yeterli bulmadığımızın bilincinde olarak okulumuzun bütün bireyleriyle birlikte okulumuzu daha yukarılara hep birlikte taşıyacağız. Ulaşmış olduğumuz başarılara yenilerini eklemek için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da azimle çalışacağız.
Okulumuza atanan yeni müdürümüzle,  yönetici, öğretmen ve diğer personelimizle birlikte daha iyiye, daha güzele ulaşmak ümidiyle...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2013 - Güncelleme: 08.01.2023 12:11 - Görüntülenme: 2911
  Beğen | 2  kişi beğendi